Google ključne reči za sajt i pretragu

Ključne reči za sajt su od krucijalne važnosti kada se radi optimizacija sajta. Google ključne reči za pretragu su one reči koje se traže na Google kada ga korisnici pretražuju prilikom pronalaženja određenih proizvoda i usluga.

Zbog čega su bitne za Google ključne reči?

Istraživanje ključnih reči za sajt i Google pretragu osnova su svake seo optimizacije sajta.

Ukoliko još uvek nemate svoj sajt, izradu sajta treba da poverite ljudima koji se istovremeno bave i optimizacijom sajtova, jer se ključne reči za sajt istražuju i pre ili za vreme izrade sajta.

Na ovaj način od početka ćete imati na sajtu teme sa ključnim rečima koje su relevantne za vaš biznis. Kasnije možete dodavati nove sa drugim ključnim rečima, koje ljudi kucaju u pretragu.

Ako već imate sajt ključne reči koje se traže na Google pretrazi a nemate ih na svom sajtu možete lako pronaći i dodavati relevantne teme na svoj web sajt.

Zašto je važno imati odgovarajuće ključne reči za sajt i pretragu?

Zato što na taj način direktno povezujete svoj sajt i pretragu sa ključnim rečima koje su manje ili više tražene.

Kada je u pitanju Google ključne reči koje su najtraženije mogu se lako naći sa njegovim besplatnim alatom za istraživanje ključnih reči na adresi https://adwords.google.com/KeywordPlanner (Google keyword planner). Treba da budete ulogovani na svoj Google nalog, izaberete opciju „Search for new keywords using a phrase, website or category” u polje upišete najuopšteniju ključnu reč koja je usko povezana sa delatnošću kojom se bavite i kliknete na get ideas. Dobićete spisak rezultata sa korisnim informacijama o broju mesečnih pretraga za svaku ključnu reč kao i kolika je konkurencija za svaku od ključnih reči za pretragu – low, medium ili high.

Drugi koji se lako možet pronaći u Google pretrazi a ima besplatnu i plaćenu verziju je http://keywordtool.io/ . Ima ih svakako još ali najrelevantniji je svakako alat za Google ključne reči jer na taj način dobijate informacije o ključnim rečima iz prve ruke – direktno od Google.

U svrhu pronalaženja odgovarajućih ključnih reči koriste se još i mnogi drugi besplatni ili plaćeni online alati i programi.

Istraživanje, odabir i implementiranje ključnih reči za sajt je veoma bitna stavka koju nikako ne treba zaobići, jer u suprotnom propuštate sadržaj koji možete imati na svom sajtu a koji se traži u pretrazi. Samim tim gubite i potencijalne korisnike vaših usluga i prepuštate ih konkurenciji.

Kada kucate ključne reči u Google pretragu, izbaciće vam rezultate i koliko ih ima. Npr. Ako u pretragu kucate ključne reči “google kljucne reci” Google će vas obavestiti o broju rezultata koje ima Око 383.000 резултата (0,43 секунде/и) konkretno za ove reči.

Bitno je da ključne reči koje odaberete za svoj sajt budu relevantne poslu kojim se bavite a ne da na svoj sajt postavljate teme sa svim ključnim rečima koje pronađete na gore pomenuti način.

Marketing sadržajem je u poslednje vreme postavo veoma popularna tehnika internet marketinga, tako da odabirom relevantnih ključnih reči za sajt i pretragu na Google uistinu možete dobiti mnogo.

Ukoliko odaberete odgovarajuće ključne reči za pretragu i ako se ozbiljno posvetite poslu koji svi znaju pod imenom optimizacija sajta, imaćete neuporedivo više ciljanih posetilaca na svom sajtu, tako da ukoliko već niste, sada je pravo vreme da pronađete odgovarajuće ključne reči za sajt i doprete do novih klijenata.