Četiri razloga zbog kojih SEO deluje teško

Svim vlasnicima sajtova je potrebno više saobraćaja i više prodaje. Optimizacija veb sajtova za pretraživače (SEO) je jedan od najboljih načina da se postignu ti ciljevi. Veliki broj ljudi gubi dosta novca jer ne investiraju u SEO onoliko koliko bi trebali.

Oni se plaše da je SEO previše težak ili nije prikladan za njihove kompanije. Evo četiri razloga zbog kojih se SEO nekima čini teškim, iako to u suštini nije.

Razlog 1: Ne znam kako da optimizujem moj vebsajt

Optimizacija sajta za pretraživače se čini kompleksnom kada počinjete. Uobičajeno je da su početnici zbunjeni i nesigurni.

Srećom, SEO nije raketna nauka. Čitanjem korak po korak SEO tutorijala za optimizaciju sajta ćete se upoznati sa osnovnim konceptima optimizacije za pretraživače.

Čak iako planirate da unajmite neku SEO agenciju, trebalo bi da pročitate taj tutorijal da bi mogli da procenite stepen stručnosti agencije koju angažujete.

Razlog 2: Nemam ni stručnjaka ni vremena za SEO

To obično znači da optimizacija za pretraživače nije visok prioritet za vaš biznis i to je obično greška.

Dobre kampanje za seo optimizaciju sajta mogu da donesu dosta ciljanih posetilaca vašem web sajtu. Dobar SEO može preokrenuti vebsajt sa lošim učinkom u zlatnu koku za vaš biznis.

Razmotrite svoje prioritete. Visoka rangiranja za prave ključne reči imaju direktan uticaj na prodaju i poslovanje vašeg biznisa.

Razlog 3: Ne mogu da se takmičim sa velikim brendovima

Manji vebsajtovi mogu biti brži nego veliki brendovi. Velikim kompanijama često su potrebni meseci da bi promenili nešto na svojim veb stranama. Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi da biste se takmičili sa velikim brendovima:

  • Koristite bolje i ciljane ključne reči koje privlače bolje posetioce.
  • Učinite svoje titlove i opise atraktivnijim da bi oni koji pretražuju kliknuli na vaš sajt u rezultatima pretrage.
  • Unapredite navigaciju svog vebsajta tako da pretražioci brže nađu stvari na vašem sajtu.
  • Ponudite nešto što veliki brendovi ne nude. To može biri personalna podrška, bolji customer service itd.

Razlog 4: Ne dobijam pozitivni povraćaj investiranja

U normalnim okolnostima, dobre SEO kampanje se same isplate. Nažalost, postoji mnogo sumnjivih „SEO agencija“ koje nemaju kredibilitet koji bi trebalo da imaju. Ako angažujete takvu agenciju, može se desiti da potrošite uzalud puno novca.

Srećom, postoje i respektabilne SEO agencije, konsultanti, seo stručnjaci u Beogradu i Srbiji kao i uradi sam SEO alati koji će vam pomoći da dobijete dobar povratak svoje investicije i ostvarite uspeh sa sajtom i poslom kojim se bavite.

Optimizacija web sajtova za pretraživače je jedna od najboljih stvari koje možete uraditi da biste privukli više posetilaca za vaš vebsajt i naravno da povećate prodaju i prihode u svom preduzeću.