SEO Optimizacija sajtova za Google i pretraživače

Govoreći o optimizaciji sajta za pretraživače ne možemo da ne spomenemo statistiku, to jest činjenice koje govore da je SEO optimizacija za google, yahoo, msn i druge pretraživače neizbežan faktor svakog ozbiljnog internet biznisa.
Svaka ozbiljna firma preduzeće ili kompanija koja drži do sebe, obraća pažnju na optimizaciju svog sajta. SEO marketing je postao neizbežan faktor na internetu, gde svakodnevno niču novi sajtovi pa sada imamo situaciju da je konkurencija svakim danom sve veća.
SEO sajta više nije nikakav luksuz niti neka posebna ili dodatna (da ne kažemo sporedna stvar) koju će neko hteti a onaj drugi možda ne. Jednostavno rečeno, ko uspešno želi da se bavi biznisom neophodna mu je optimizacija sajta.

Statistika i SEO – činjenice internet istraživanja

* 91% korisnika Interneta koristi pretraživače da bi se se kretalo po Internetu.
* 85% od potencijalnih prihoda se ostvaruje ukoliko se sajt nalazi na prvoj strani google i drugih pretraživača za određene ključne reči
* 90% korisnika Interneta ne pretražuje preko 3 strane ili preko 30 rezultata pretraživača.
* 75% internet korisnika kupuje proizvod ili uslugu prilikom pretraživanja.

optimizacija sajtova

Pretraživanje po internetu je najpopularnija aktivnost posle e-maila. Razmislite koliko potencijalnih kupaca gubite svakodnevno, koji traže baš Vaše proizvode i usluge, ukoliko niste uradili SEO optimizaciju.

Zamislite koliko potencijalnih kupaca gubite svakoga dana, kupaca koji traze one proizvode i usluge koje vi nudite ukoliko Vaš sajt nije optimizovan za prvu stranu google, yahoo i drugih pretraživača. Ukolikio niste u prvih 10 rezultata na glavnim pretraživačima svakodvevno gubite dragocene posetioce sajta i potencijalne kupce prepuštate vašoj konkurenciji.

Dakle, ukoliko imate sajt, optimizacija sajta i prva strana na google kao i na drugim pretraživačima treba da bude Vaš cilj.

Tu smo mi da Vam pomognemo. Optimizacijasajta.org koristi čitav niz naprednih seo internet marketing tehnika u svom radu. Pomaže Vam u visokom pozicioniranju sajta na pretraživaču, pravljenju onlajn brenda i dovodi veliki broj kvalitetnih i ciljanih posetilaca i mogućih kupaca na Vaš sajt, omogućavajući Vašem sajtu a samim tim i Vašem biznisu globalnu zastupljenost na mreži.

Neograničene mogućnosti i pametno investiranje

Sa skoro 14 milijardi onlajn pretraživanja svakog meseca kao i ogromnog potencijala i uticaja socijalnih medija i društvenih mreža za SEO optimizazaciju, mogućnosti su neograničene. Treba iskoristiti sve ove mogućnosti koje nudi internet i pomoću optimizacije sajta i dobro urađenog seo posla pretvoriti sajt u pravi onlajn izvor prihoda i sredstvo za pronalaženje novih klijenata, partnera i zadovoljnih kupaca. Ko nerazume kako da uspešno primeni ove seo strategije ili razmišlja dali mu je uopšte potrebna optimizacija sajta, svakodnevno prepušta kupce konkurenciji. Može se reći da ulaganje u optimizaciju nije nikakav trošak vać pametno ulaganje za budućnost, jer će Vam se uloženi novac vratiti višestruko. Takodje, dobićete nove klijente koji će ukoliko budu zadovoljni Vašim uslugama i proizvodima postati Vaše zadovoljne mušterije.

Podeli na: