Gradjenje linkova

Gradjenje linkova u cilju bolje optimizacije sajta korak po korak: kako dobiti link profil koji vodi visokom rangiranju za vaše najvažnije ključne reči?

Dobijanje dobrog profila povratnog linka koji vodi ka visokom rangiranju može biti veoma teško. Ovaj članak vam korak po korak pokazuje kako napraviti backlink profil koji će vaš vebsajt dovesti na na prvu stranu rezultata za vaše najvažnije ključne reči.

Korak 1: Pronađite najvažnije sajtove

Nalaženje najvažnijih sajtova je lako. Napravite listu od 10 najvažnijih ključnih reči po kojima želite da vas nađu. Ne koristite ključne reči kroz koje ste trenutno dobili najviše posetilaca, već ključne reči po kojima želite da budete rangirani u budućnosti.

Zatim pretražite Gugl po tim ključnim rečima i zapišite strane koje su date u prvih 10 rezultata za te ključne reči. Ako to uradite za 10 ključnih reči, imaćete listu od 100 veb strana.

Savršeno bi bilo kada bi ovih 100 veb strana bilo spremno da se linkuje sa vašim sajtom. Nažalost, to obično nije tako. Zato morate preći na sledeći korak.

Korak 2: Nabavite linkove sa strana koje se linkuju sa najboljim sajtovima

Umesto dobijanja linkova sa najbolje rangiranih sajtova, pokušajte da dobijete linkove sa veb strana koje se linkuju sa najbolje rangiranim sajtovima. To je često mnogo lakše. Sajtovi koji se linkuju sa najbolje rangiranim sajtovima su se pokazali spremnim da se linkuju sa ostalim sajtovima.

Ako je vaš sajt sličan tim najbolje rangiranim sajtovima, ili ako je direktni konkurent, verovatno će se svi njegovi linkovani sajtovi takođe linkovati i sa vašim sajtom:

  • 1. Ubacite domen najbolje rangriranih strana u OpenLinkProfiler.
  • 2. Dodajte linkovane strane u link manager.
  • 3. Kontaktirajte vebsajtove i zamolite ih da se linkuju sa vašim sajtom.

Prilično često se dešava da ovaj metod dovodi do veoma dobrih rezultata. Možete čak dobiti i bolje rezultate ako nabavite linkove kao što je opisano u koraku 3.

Korak 3:Nabavite linkove sa strana koje su linkovali najbolji sajtovi

Ako dobijete linkove sa strana koje su linkovane od strane najbolje rangiranih strana i vi ćete imati indirektnu korist od snage linkova tih strana koje trenutno imaju najbolji ranking za vaše ciljane ključne reči.

Linkovi sa ovih sajtova pokazuju pretraživačima da je vaš sajt relevantan za datu temu. To povećava šanse da će vaša veb strana biti uključena u rezultate pretrage za te ključne reči.

  • 1. Posetite najbolje rangirane strane i proverite veb strane sa kojima se one linkuju.
  • 2. Dodajte te strane u link manager.
  • 3. Kontaktirajte vebsajtove i zamolite ih da se linkuju sa vašim sajtom.

Naravno, ovi drugostepeni linkovi nisu podjednako vredni kao direktni linkovi sa najbolje rangiranih strana. Međutim, jesu veoma vredni i verovatno mnogo vredniji od mnogih drugih linkova koje možete naći.

Ako pratite ova tri koraka verovatno će vaše veb strane uskoro biti rangirane po vašim najvažnijim ključnim rečima.

Ne zaboravite da vaše linkovane veb strane moraju takođe sadržati ove ključne reči. Iako su dobri povratni linkovi veoma važan faktor u algoritmu rangiranja, takođe je veoma važno da je sadržaj vaših veb strana povezan sa vašim ključnim rečima.