Kakve veze ima fitnes trener sa uspehom vaše web prezentacije?

Neki ljudi misle da dovođenje sajta na prvu stranicu Google rezultata može da se uradi jednostavnom kupovinom neke seo usluge ili proizvoda. Potrebno je samo da kliknete nekoliko tastera i to je to, sajt će se pojaviti na prvoj strani Google pretraživača i optimizacija sajta je gotova stvar. Nažalost, u stvarnosti to nije moguće. Naglašavam nažalost, jer bilo bi zaista super kada bi ovako nešto bilo moguće.

Postoji nebrojeno mnogo alata i usluga koji obećavaju brze i efikasne rezultate sa veoma malo uloženog rada i za veoma kratko vreme, a neki čak i odmah. Pojedinci, firme i kompanije koji koriste ove alate morali su da idu dužim i težim putem i da uče na mnogo teži način da uopšte nije dobra ideja koristiti ovakve alate, seo usluge i "prečice" da bi dostigli željene rezultate. Poslednjim ažuriranjem Google algoritma kažnjeni su sajtovi koji su pokušavali da izigraju Google-ov sistem sa raznim automatizovanim alatima.

Ako bi uistinu bilo tako lako visoko rangiranje na Google-u onda bi svako mogao postići visoko rangirajne u pretrazi, bez ikakvog specijalnog rada, truda i vremena koje je neophodno uložiti u optimizaciju sajta. Međutim, očigledno je da će samo neki veb sajtovi uspeti da dosegnu prvu stranicu Google rezultata i Google veoma pažljivo bira ove sajtove.

Šta fitnes trener ima zajedničko sa optimizacijom sajta?

Postoje mnoge sličnosti između optimizacije sajta i rada sa fitnes trenerom:

 • Morate biti spremni na promene
  Dobri SEO programi i SEO usluge će vam reći i ukazati na ono što treba da uradite, ali posao kao i odluke su na vama. Takođe morate biti spremni na to da sprovedete promene na svom sajtu. Poslušajte savet vašeg "SEO fitnes trenera" i uradite nešto pozitivno što vam on preporučuje. Pokušajte da poboljšate svoj sajt u svakom mogućem smislu, stavite se u ulogu budućih posetilaca vašeg veb sajta i dobro razmislite šta bi sve mogli da uradite da bi poboljšali vašu internet prezentaciju.

Nemojte tražiti razloge zašto napredak sajta nije moguć. Razmišljajte na potpuno suprotan način od toga i radite stvari koje su neophodne da bi vaš sajt dobio kondiciju, bio i ostao u formi, čak iako to zahteva neki posao, uloženi rad trud i vreme.

 • Treba biti iskren prema sebi
  Ako želite da budete zdraviji i vitkiji, onda ne treba da krišom otvarate frižider noću a da se istovremeno pravite da ga niste otvarali i da sami sebe zavaravate. Ukoliko želite da dobijete viši rang na Google-u, ne treba sami da sabotirate svoje SEO napore i da radite stvari na vašem sajtu koje se vama dopadaju i za koje mislite da su dobre, ali se ne preporučuju od pojedinca, seo kompanije ili firme koja je zadužena za sve stvari kada je u pitanju optimizacija sajta.
 • Ukoliko imate odgovarajuću opremu, biće vam lakše
  Lakše je raditi ukoliko imate odgovarajuću opremu. Ako želite da trčite na velike daljine i velike distance, morate imati odgovarajuće patike. Ako želite da dosegnete željene rezultate i da prva strana na Google bude dostižna, potrebno je dobro ime domena, dobar i pouzdan server koji je uvek dostupan, dobre i kvalitetne veb stranice sa relevantnim sadržajem i dobar SEO alat. Na taj način će biti mnogo lakše postići dobre rezultate.
 • SEO fitnes trener – rizično je pokušavati da se izigra sistem
  Ako želite da budete mršaviji, a da to postignete bez rada i odgovarajućeg treninga, možete da koristite neke pilule. Ovo će biti od pomoći i završiti posao za neko vreme, ali na kraju, pilule će vas viže razboleti nego što će biti od pomoći i uništitće vaše telo. Ukoliko želite da optimizacija sajta za Google bude urađena brzo i da dobijete brze rezultate u rezultatima pretrage, možete da razmislite o nepoželjnim tehnikama koje obećavaju rezultate odmah ili veoma brzo u kratkom vremenskom roku.
  Ove metode mogu da rade neko vreme ali Google otkriva sve nepoželjne metode pre ili kasnije, i vaš sajt može biti potkačen sledećim ažurirnjem algoritma pa tako i kažnjen.

Ako se ne plašite promena i želite da prilagodite vaš sajt poslednjim promenama i zahtevima od strane pretraživača vezanih za optimizaciju sajta onda će vaš sajt dobiti rang koji zaslužuje. Nije lako doći u prvih 10 na Google-u, ali to takođe nije ni teško, samo pod jednim uslovom a to je da radite prave stvari.