Izbor domena ili kako izabrati ime sajta? Domen predstavlja virtuelni identitet svake firme, pojedinca organizacije itd. Jedan od osnovnih parametara koji mora da se definiše prilikom pravljenja i upotrebe web sajta jeste internet domen ili ime sajta. Izbor domena može biti vrlo važan za ukupnu uspešnost sajta, pre svega u SEO smislu.

U zavisnosti od vrste domena, proces SEO optimizacije se može obaviti manje ili više jednostavno.

Domen obezbeđuje stvaranje identiteta vašem sajtu, čini da se pretraga obavi jednostavno i omogućava da se vaš sajt poveže sa prostorom na kome se delatnost obavlja i na kome je sajt registrovan.

Adekvatan domen je od neprocenjive važnosti pre samog početka i prilikom izrade vašeg sajta za budući uspeh vaše internet stranice.

Prilikom izbora domena mora se voditi računa o njihovoj poziciji u postojećim i popularnim pretraživačima, jer izbor domena može biti krucijalan za uspeh ukupne SEO optimizacije.

Ukoliko izaberete domen koji se na željenim pretraživačima bolje kotira, mogućnosti za SEO optimizaciju su vam samim tim veće, jer je olakšano pretraživanje interneta iz razloga što se domen koji ste izabrali već dobro kotira na konkretnom pretraživaču, pa će i vama biti lakše da se izborite za željenu poziciju na internet prostoru.

Uspeh SEO optimizacije zavisiće u velikoj meri od izbora domena. Ono što treba naglasiti jeste da pretraživači vrlo vode računa o imenu domena prilikom definisanja kriterijuma pretrage.

Zato je bitno da domen bude jednostavan, a opet originalan, da bude kratak i koncizan, da samo ime domena odmah asocira na vašu firmu ili delatnost kojom se bavite ili nešto drugo što želite da istaknete.

Da bi se uspešno obavila SEO optimizacija, bitno je da domen bude adekvatno izabran i da preko njega možete svoje internet stranice sa povežete sa pretraživačima, a nakon obavljenog SEO postupka optimizacije, postoji i mogućnost da se nađete na prvim stranama pretrage.

Posvetite malo više pažnje prilikom odabira internet domena pre nego što krenete u vašu internet avanturu, jer domen može da vam obezbedi značajne efekte, ako umete da ga iskoristite na pravi način i da sebi izborom domena stvorite već značajnu prednost.

Ukoliko niste sigurni kako, možete slobodno nas konsultovati.

Nemojte dozvoliti da vaši konkurenti budu bolji od vas samo zato što su smislili originalniji domen ili neki domen koji im je obezbedio veće efekte.

Ime internet domena i odabir imena vaše web prezentacije neka bude vaša najbitnija odluka prilikom stvaranja sajta na kome ćete poslovati, jer će vam to odrediti dalji tok poslovanja i poziciju u internet svetu.

Podeli na: