Naslov sajta TITLE tag

Naslov sajta ima veliku ulogu i značaj u procesu seo optimizacije sajta sa pretraživače. Naslov ili title tag sajta treba da bude pažljivo osmišljen i da gađa samu srž vebsajta tačnije suštinu teme tojest sadržaja sajta. Dobro osmišljen i pažljivo odabran naslov može imati ogroman uticaj na dobro rangiranje u pretraživačima. U nekim slučajevima je još bolje smisliti slogan ili frazu za title, za ovo možete dobiti još neki pozitivan poen od pretraživača. Na primer, za neki SEO sajt iz Srbije je možda bolje da u naslovu stoji „Optimizacija sajta za pretraživače“ kao izraz ili fraza pošto je tematika relevantna nego kada bi za naslov stavili samo „Optimizacija sajta“. Idealno bi bilo da tu istu frazu iz naslova imamo i u tekstu na strani, u h2 h3 i bold tagovima možda i nekoliko puta ali nikako ne treba preterivati jer to može biti pogubno po naš sajt.

Nije nikako dobra stvar pretrpavati naslov sa ključnim rečima nekoliko puta na primer jer takva pojava može dovesti do negativnog efekta i negativnih poena ili tretiranja kao spam što naravno niko ne želi. Takođe, još jedna negativna pojava može da bude ukoliko stavite predugačak naslov sajta sa previše reči. U tom slučaju se u rezultatima pretrage naslov Vašeg sajta neće videti u celini već samo do granice koja zavisi od pretraživača do pretraživača.

Webmasteri i vlasnici sajtova treba da pokušaju da svakoj strani sajta dodele drugačiji i unikatan naslov koji odgovara tematici te strane. Nije dobro imati identičan naslov za svaku stranicu na svojoj internet prezentaciji. Webmasteri koji koriste google webmaster tools mogu videti upozorenje od strane gugla da imaju duplikatne naslove, naravno ukoliko ih imaju.