Izrada i optmizacija sajta za Google definitivno predstavljaju dve neraskidive celine, koje su međusobno povezane. Seo web dizajn ili izrada sajta i seo optimizacija sajta su uzajamno ispreplitane stvari, koje se rade zajedno od samog početka.

Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da najbolje efekte u smislu seo optimizacije sajtova daje upravo ova kombinacija izrade i optimizacije sajta.

Uopšte nije bitno da li je neko ranije već radio izradu sajta i optimizaciju sajta, ovo važi i za postojeće sajtove za koje se radi redizajn.

Kada se radi na ovaj način optimizacija sajta se uzima u obzir od samog starta i sve stvari koje se rade u toku izrade sajta, rade se da bi optimizacija sajta za Google bila uspešno odrađena.

Imali smo dosta slučajeva kada firme angažuju nekoga da im uradi izradu sajta a zatim kontaktiraju nas da im se radi optimizacija sajta.

Tada mogu isplivati na videlo razni problemi iz prostog razloga jer firma koja je radila izradu nije obraćala pažnju i na samu seo optimizaciju.

Ovo i ne čudi jer nije svako obavezan da zna i da se bavi web dizajom i optimizacijom sajtova istovremeno. Postoji mnoštvo web dizajn agencija u Beogradu i Srbiji i pojedinaca čija je glavna i osnovna delatnost izrada sajta, optimizacija sajta za pretraživače niti im je prioritet niti se istom bave.

Bitno je da onaj kome je potrebna izrada novog sajta ili redizajn postojećeg unapred zna hoće li mu biti potrebna i optimizacija sajta, mada je u današnje vreme seo optimizacija sajta postala neophodnost za sve koji žele da ozbiljkno posluju na internetu.

Kada je u pitanju izrada i optimizacija sajta mi tom poslu pristupamo maksimalno temeljno i ozbiljno od samog početka.

Sama izrada sajta kod nas se radi na način da sa klijentom dogovaramo web dizajn sajta i sve ostale elemente koji treba da se prikazuju na sajtu.

izrada i optimizacija sajta

Vezano za izradu i optimizaciju sajtova, druga bitna stavka kada se radi izrada web prezentacije je sadržaj sajta. Sadržaj web sajta mora biti relevantan delatnostima kojima se klijent bavi. Sve usluge i delatnosti na sajtu predstavljamo na odgovarajući način ali pre svega vršimo detaljno istraživanje ključnih reči koje su usko povezane sa biznisom za koji se radi izrada sajta.

Tada klijentu predočimo koje su ključne reči najbolje i najtraženije na Google i u skladu sa time zajednički donosimo odluku koje ćemo upotrebiti.

Ako se radi redizajn postojećeg sajta, procedura je slična, jedino što tada klijentima preporučujemo šta eventualno treba izmeniti, izbaciti ili dodati na novi sajt.

Takođe, treba proveriti i druge stvari kao što je preusmeravanje stranica starog sajta na novi radi izbegavanja nepotrebnih grešaka koje se mogu javiti kod Googla tom prilikom.

Kod svakog našeg sajta izrada i optimizacija se podrazumevaju, kako kod onih odavno izrađenih i optimizovanih, tako i kod najnovijih.

Kada se radi izrada sajta, sajt mora biti po W3C standardima, kod čist, jasan i pregledan za Google, prilagođen mobilnim telefonima (responsive dizajn), brzina učitavanja sajta mora biti zadovoljavajuća, svi linkovi na sajtu ispravni, itd.

Vizuelni izgled ili web dizajn sajta mora zadovoljavati sve savremene norme i stadrdarde.

Sve mora biti jasno, pregledno, usklađeno, struktura sajta pravilna, a sve najbitnije stranice sajta treba da budu uočljive i lako dostupne posetiocima sajta.

Optimizacija i izrada sajta je ono u čemu smo se specijalizovali radeći iste godinama unazad.

Ako je vama i vašoj firmi i biznisu potrebna izrada i optimizacija sajta nemojte se ustručavati – kontaktirate nas.

Podeli na: